Yüz Anomalilerine Multidisipliner Bakış Paneli

Prof. Dr. Budak, “Hepimiz farklı özelliklerle dünyaya geliyoruz. Farklılıklarımız bizi bugün olduğumuz kişi haline getiriyor. Ancak ne yazık ki topluluk içinde farklılıkları sebebiyle dışlanan kişileri de çevremizde görüyoruz” dedi. Her şeyden önce böyle bir tablonun, içinde yaşadığımız çağın dinamiklerine uygun olmadığını söyleyen Prof. Dr. Budak toplum olarak bu tür konuların üzerinden gelmeli ve daha yapıcı tutum sergilenmesi gerektiğini söyledi. “Bir insanın kişiliği, duyguları, fikirleri kısacası tüm benliği kendi içerisinde saklıdır. Bugün bizi biz yapan ve başarılarımızla bize olduğumuz konuma getiren dış görünüşümüz kesinlikle değil. Dış görünüşümüzün ardında yatan asıl benliğimizdir. İnsanlık olarak bizlere düşen görev herkesi olduğu gibi ve eşit kabul etmektir” diye konuşan Prof. Dr. Budak bu bakış açısının yaşadığımız hayatı daha anlamlı ve güzel kılacağını söylerken öncelikli olarak kendimizin bu bilinçle hareket etmesi, daha sonra bu davranış biçiminin tüm topluma yayılması gerektiğini söyledi.

Haberimiz ;

Ege Ajans